RO: Am dat o raită prin lista mea de Facebook și ce-au văzut oare ochișorii mei discret rimelați? Extensii. Sufocante, abundente, în toate culorile, ca o rețea  complicată de liane. Solar. Poze cu prințesele ieșind sau intrând în sicriul ăla (așa percepe o japiță claustrofobă ca mine acel mic colț de rai), poze cu slipul coborât anume pentru a dezvălui pielea ce l-ar face să pălească de invidie și pe cel mai bine rotisat pui din Mega… Buze injectate cu acid hialuronic, botox, borș, grăsime prelevată de pe buci sau mai știu eu ce alte minuni… Sprâncene tatuate, majoritatea dând purtătoarei un aspect veșnic mirat. Nu e cazul, când nu-nțelegi nimic nu are nici ce să te mire. Implanturi mamare – în cazul celor cu pretenții, ceva mai mulți bani sau un sponsor potent financiar. Gene false. Unghii false (sau arme albe, aici nu-s chiar sigură…). Tone de fard.

Toate astea vin însoțite de cel puțin o poză cu prințesa așa-zis naturală, zâmbind șmecherește. Adică tencuită discret, „doar” cu fond de ten, pudră, anticearcăn, blush, iluminator, un ruj într-o nuanță apropiată de cea a buzelor și alte mici artificii menite să-i sporească farmecul natural. Sub poză, nelipsitul mesaj: „Eo fără macheaj” sau variante ale aceluiași mesaj – presupun că aveți idee, în mare parte, despre ce vorbesc. Dacă mesajul vi se pare în regulă, e clar că n-aveți.

Apoi începe fiesta. Puleții pică extaziați, ca popicele: „Femeie adevărată, nu imitație”, „Le-ai rupt gura, frumoas-o!”, „Îmi faci și mie vrăjeala cu prietena ta?” (nu toți recunosc personajul de la prima strigare) șamd. Stima de sine a prințesei crește direct proporțional cu numărul de laicuri, commuri, ejaculări.  E frumoasă, coaie! A zis-o și Prințu Biju, a zis-o și Șmecher De Top, a zis-o și Barosanu Tau. O știe de-acum și Yubytzika Tha, și Înger de Fathă (pui vii) și Alexandra, Viatza Mea.

Dar prințesa nu e doar frumoasă. E și profundă. Și sensibilă. Și cultă. Îi citește cu plăcere pe Adrian Cristea, Ionuț Pascu sau Mihai Creangă (Youtube freaks simply know why). Peretele ei e plin cu mesaje pline de sevă: „Adevărata frumusețe stă în lucrurile simple”, „Frumusețea nu este exterioară, ea este dată de lumina din inimă” sau „Adevărata frumusețe izvorăște din sublim și simplitate”. Și ei i se par niște dejecții, dar dau bine. Sensibilizează publicul, care intră pe pagina ei pentru a-și lua porția zilnică de hrană spirituală. Băieții sunt atrași de tot ce reprezintă ea, de caracterul ei, de umorul și de inteligența ei. Nici n-au observat țâțele dezgolite, bucile răsfrânte, buzele ce te-mbie la o mu… La o mulțime de lucruri frumoase și decente. Toate astea-s deșertăciune pentru Crai Nou (cum vă simțiți acum voi, cei ce credeați că asta-i o fază a lunii?!) sau Îndrăgostitu Fatal (Nu i-am inventat eu pe ăștia, so blame it on Durex). Mda.

EN: Try to translate the title with Google Translate and you’ll see why it is almost impossible to put this in a discursive form. If you’re still interested, use the same translator to translate the whole text. And send me an ampoule of ambition, you sure have plenty. :))

Reclame